01 JAKE FARRA

Meie esimeseks #sangarpeople’iks on tuntud ja armastatud fotograaf Jake Farra. Jake on mees, kes ei võta ühtegi päeva ette ilma eesmärgita ja selleks eesmärgiks on olla iseendast alati parem.

Saime Jake’iga kokku tema stuudios ja küsisime umbes-täpselt 16 küsimust, mis tema argipäeva avada võiks. Scrolli alla ja loe lähemalt.

Kuidas alustad oma päeva, on sul mõni kindel hommikurutiin?

Esimese asjana paneb mu koer pea padjale ja vaikselt poeb oma koonuga lähemale. Kui ma sellele ei reageeri, hüppab ta esikäppadega voodisse ja annab oma märja ninaga mõista, et on aeg päeva alustada…ja pissile minna.

Milliste sõnadega iseloomustaksid iseenda stiili?

Minimalistlik, praktiline ja tume. Eks must ole klassikaline kunstiinimese värv. Sobib igale poole ja on ajatu.

Mida hindad riiete puhul?

Ma hindan riiete puhul seda, et see oleks mugav, praktiline ning istuks seljas hästi. Samuti ei saa mööda vaadata sellest, et hinna ja kvaliteedi suhe oleks paigas. Olen üks nendest, kes leiab endale ühe sobiva riideeseme ja kannab seda aukudeni.

Milline on su suhe viisaka riietusega? Do you clean up nicely?

Kui pildistan, siis olen tihti teksade ja triiksärgiga (enamasti mustas). Välja minnes meeldib ikkagi viisakalt kruiisida. Ma eelistan ülikondadest pigem siniseid toone ning miksin sisse värvilisi aksessuaare.

Triiksärk särgi peal või eest kinni?

Noorena kandsin pigem triiksärki särgi peal, aga nüüd kannan pigem eest kinni.

Kas sa oled pigem helistaja või tekstija?

Oleneb olukorrast. Kui on kiire, siis helistan. Kui on aega, siis saadan sõnumi.

Oled sa ambitsioonikas?

Ma usun, et olen ambitsioonikas. Püüan endale alati eesmärke seada ja nende poole püüelda.

Kuidas jõudsid sa fotograafiani?

Noorena proovisin väga palju erinevaid hobisid. Käisin poksimises, karates, kabes ja vahetult enne fotograafiaga alustamist õppisin pea pool aastat kitarri. Minu soovitus kõigile, kes veel ei tea, mis neile meeldib, oleks lihtsalt proovida erinevaid tegevusi. Ma katsetasin erinevate hobidega ning kui tundsin, et see ei paku mulle nii palju pinget või, et ma ei suuda selles nii heaks saada, kui soovin, vahetasin tegevust.

Ühel hetkel jõudsingi nii fotograafiasse, kui võtsin kätte oma esimese kaamera ja hakkasin pildistama. Tol ajal kui alustasin, siis oli mu sisemiseks motivaatoriks ka soov inimeste sotsiaalset identiteeti parandada. Minu silmis ei pannud inimesed väga rõhku oma sotsiaalmeedias levivatele piltidele ning ma tahtsin seda olukorda parandada.

Kas sa oled alati teadnud, et tahad saada fotograafiks või oli sul ka teisi unistusi?

Kui 18 aastaselt sellega alustasin, siis tundsin küll, et fotograafia on see õige. Eks ole vahepeal varbaga teisi alasid ka proovitud, kuid elu on mind ikka fotokunsti juurde tagasi toonud.

Millise erialase saavutuse üle oled eriti uhke?

Ma olen uhke selle üle, et olen ehitanud üles oma isikliku brändi, mis on paljudele inimestele eeskujuks.

Mis sa arvad, mis inimestele su töö juures meeldib?

Paljud kliendid on mulle öelnud, et kui nad on eelnevalt teiste fotograafide juures käinud, siis neid ei juhendata. Fotograaf ütleb vaid, et tee midagi ja nii jääb klient awkward olukorda, sest tema jaoks on kogemus uudne ning ta ei oska poseerida. See on asi, mida minu juures ei juhtu. Minu jaoks on väga tähtis, et klient tunneks ennast pildistamise ajal väga mugavalt ning seetõttu aitan teda poseerimisega. On ütlus, et aeg on raha. Seetõttu olles aastaid juba pildistanud, tean, mis töötab ja mis mitte. See aitab fotosessiooni läbi viia kiirelt ja kvaliteetselt.

Kes on sinu suurim iidol?

Mul ei olegi otseselt ühtegi iidoli. Ma arvan, et me ei tohiks ennast teistega võrrelda, vaid pigem peaksime püüdlema selle poole, et oleksime paremad minad oma eilsest minast.

Kes on su loomingut enim mõjutanud?

Ma arvan, et ma ise. Olles enda suurim kriitik, siis ma püüdlen alati mingi kättesaamatult perfektse tulemuse poole.

Mõni oskus, mida sa sooviksid omandada? Miks?

Avalik esinemine. See annaks mulle võimaluse oma teadmisi paremini edasi anda ja püüda veel kõrgemaid tippe.

Milline on kõige tobedam fakt, mida sa tead?

Vanasti käidi eraldi fotograafi juures, et teha perepilte koos surnud pereliikmetega.

Mida tulevik toob?

Tulevik toob palju uusi pildistamisvõimalusi ning äkki õnnestub ka ületada 5 miljoni pildi tegemise arv!

Jake teostega saad lähemalt tutvuda siit >https://jakefarra.com/et

Sangar otsib iga päev meie ümber olevaid huvitavaid inimesi. Kui tunned, et  sina, su ema, isa, sõber või pruut on üks huvitavamaid inimesi, keda sa tead, siis saada meile temast kirjeldus info@sangar.ee